Ben jij al uit de eendimensionale wereld gestapt?

 In UniProfs

Ben jij al uit de eendimensionale wereld gestapt?

‘Het nieuwe werken’ is helemaal niet zo nieuw meer. In 2005 introduceerde Bill Gates deze term al om aan te geven dat je steeds makkelijker plaats- en tijdonafhankelijk kon werken. Door de nieuwste technieken en software, is de invulling van dat nieuwe werken echter radicaal aan het veranderen. Het gaat tegenwoordig veel meer om SAMENwerken, waarbij traditionele afdelings- en bedrijfsgrenzen verdwijnen.

Partners

Samenwerkingsverbanden tussen bedrijven worden steeds makkelijker opgezocht. Dankzij het internet kun je overal bij. Je werkt niet meer alleen samen binnen je eigen afdeling of bedrijf, maar ook met andere bedrijven. Je toeleveranciers en klanten worden zo veel meer een partner. Externen worden als tijdelijke kracht met specialistische kennis toegevoegd aan een team.

Er zijn steeds meer bedrijven die met hun toeleveranciers documenten uitwisselen via internet. Ze worden op één plek opgeslagen en werken daar in de Cloud samen aan verder. Makkelijk, want zo voorkom je dat over de mail versie op versie heen en weer wordt verzonden. Het eenrichtingsverkeer verdwijnt en verandert letterlijk in samen werken.

Work as a network

Daarmee worden relaties versterkt. Je stelt mensen, software, kennis en kunde ter beschikking aan elkaar. Zo lever je niet alleen een product of dienst aan elkaar, maar betrekken opdrachtgever en opdrachtnemer, klant en toeleverancier elkaar al in een vroeg stadium om samen tot de beste producten en diensten te komen.

Microsoft noemt dat ‘work as a network’. Je stap daarmee uit de eendimensionale klant-leverancier relatie en denkt veel meer na over hoe je elkaar kunt versterken, hoe jouw mensen kunnen bijdragen aan het proces van je klant en vice versa. Zo wordt de samenwerking multidimensionaal en het eindproduct beter.

ICT helpt

ICT helpt je hierbij. Vroeger was het heel ingewikkeld om echt multidimensionaal samen te werken. Je had daar dure apparatuur voor nodig. Dankzij schitterende tools als Skype, Sharepoint en Microsoft Teams kunnen bedrijven het nu met relatief weinig middelen vormgeven om zo op een veel efficiëntere manier samen te werken. Zowel binnen bedrijven als tussen bedrijven. De traditionele hiërarchie van functies verdwijnt hierdoor. Sales, marketing, de techneuten, je toeleverancier en de klant worden zo echt met elkaar verbonden.

Meer informatie over de mogelijkheden van het ‘nieuwe samenwerken’? UniProfs helpt je er graag bij!

Neem gerust contact op via 085 -303 67 12 of per e-mail op info@uniprofs.eu.

 

Recent Posts
uniprofs-een-nieuwe-tool2