De nieuwe Surface-apparaten van Microsoft

 In UniProfs

Microsoft is al jaren vooruitstrevend in de Surface-familie. Op 2 oktober werden de nieuwste Surface-apparaten onthuld. Alle ‘grote mensen’ van Micorsoft gaven acte de presence. Handenwrijvend zat ik daarom klaar om dit hardware-event via de livestream mee te maken.

Wat we te zien kregen was veel, beter, sneller en strakker. En ze blijven betrouwbaar en begrijpelijk als altijd.

Dit zijn de nieuwste Surface-apparaten van Microsoft:

Surface Pro X

De Surface Pro X is nu de dunste en lichtste Surface Pro die Microsoft op de markt heeft gezet. Het kan hogere grafische prestaties leveren en gegevens sneller verwerken. Het scherm heeft een hogere resolutie (2.880 x 1.920 pixels) met dunnere randen. Het mooiste aan de Surface Pro X is het feit dat hij nu (eindelijk!) is voorzien van twee USB-C-poorten.

Surface Pro 7

De Surface Pro 7 is een lichte laptop-tabletcombinatie. Hij is door een nieuwe generatie Intel Core processor vooral sneller dan z’n oudere broertje (op papier 2,3 keer zo snel). De batterijduur bedraagt bovendien meer dan 10 uur en in een uur is de accu tot 80% opgeladen.

Surface Laptop 3 & Surface 3 15”

De Surface Laptop 3 biedt een mooie uitbreiding in z’n assortiment. Hij is namelijk voortaan verkrijgbaar in twee formaten: naast de 13,5” is er nu ook een 15”scherm. En dat kijkt en werkt toch wel een stukje fijner. Het apparaat natuurlijk ook weer sneller dan z’n voorganger en bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Surface Duo en Neo

Last but not least: de Surface Duo en Neo: een smartphone en tablet met twee schermen! De Surface Duo werkt met Android, terwijl de Surface Neo op het nieuwe Windows 10X draait, een versie die is aangepast voor gebruik op apparaten met twee schermen of opvouwbare schermen. Ze zijn in combinatie met een toetsenbordje en stylus te gebruiken.

Twee apparaten in één. Een Android device waarin Microsoft de technologie van Google nog meer omarmt. Daar word ik nou blij van!

Recent Posts
Private channels (eindelijk) beschikbaar voor Microsoft Teams!Microsoft is (weer) cool