Private channels (eindelijk) beschikbaar voor Microsoft Teams!

 In Modern workplace, Office 365, UniProfs

“Vers van de pers”, zoals dat zo mooi heet. Eerder deze week lanceerde Microsoft, tijdens het Microsoft Ignite evenement, de nieuwe functionaliteit “Private Channels.” Welke uitdaging dit oplost? De mogelijkheid om op kanaal niveau mensen wel of geen toegang te geven. Dat is enorm handig, om in nog beter geformuleerde projectgroepen, samen te werken.

Onze eerste tips & tricks in twee stappen:

Stap 1

Je maakt als eerste gewoon een nieuwe Microsoft Team aan, dit doe je op dezelfde manier als dat je al gewend bent. Vanuit het team krijg je nog altijd een eerste kanaal te zien, in ons voorbeeld dus het kanaal Algemeen. Dit is een standaard kanaal en hiermee dus voor iedereen toegankelijk die bij deze Microsoft Teams locatie kan.

Stap 2

Vervolgens kun je diverse soorten kanalen aanmaken. De Privacy instelling bepaalt of het team standaard of privé is. Een privékanaal geeft de mogelijkheid om zelf te bepalen wie toegang heeft tot dit kanaal, omdat je soms als voorbeeld niet het algemene marketingteam wilt gebruiken, maar een selectie van marketeers, omdat je niet allemaal aan hetzelfde project werkt.

Private channels (eindelijk) beschikbaar voor Microsoft Teams! Private channels (eindelijk) beschikbaar voor Microsoft Teams!

Let op!

Nieuwe leden kun je toevoegen aan een privé kanaal. Op één voorwaarde; deze leden moeten dan al wel lid zijn van de desbetreffende Teams omgeving. Dus eerst iemand als lid in je Teams omgeving toevoegen en vervolgens aan het privé kanaal. In dit geval hebben wij gekozen voor het kanaal met de naam “Beperkt toegankelijk.”

Belangrijk is ook, dat wanneer er eenmaal gekozen is voor een standaard of privé kanaal, dit niet meer aangepast kan worden.

Private channels (eindelijk) beschikbaar voor Microsoft Teams!

Het resultaat

Je hebt op deze manier dus een Microsoft Team met daarin de gewenste kanalen en de desbetreffende toegang. Mooi toch? Aan het slotje kun je duidelijk zien dat het een privé kanaal is. Heb jezelf geen toegang tot een desbetreffend kanaal dan zie je dit kanaal er ook niet tussen staan. Uitzondering voor de Teams owner die kan het kanaal zien maar heeft er geen toegang toe, zolang die rechten niet gegeven zijn.

Private channels (eindelijk) beschikbaar voor Microsoft Teams!

More to come…

Op dit moment zijn er al veel functies beschikbaar maar enkele belangrijke functionaliteiten nog niet! Denk hierbij aan planner, wat een van de meest gebruikte functies binnen Teams is. Microsoft geeft wel aan hier druk mee bezig te zijn, dus ook dit zal mogelijk gemaakt gaan worden.

Meer weten over Microsoft Teams als slimme centrale hub van alle communicatie?

Neem gerust eens contact met ons op. We vinden het altijd leuk om onze kennis en ervaringen te delen!

Recent Posts
UniProfs investeert in ICT-ers van de toekomstDe nieuwe Surface-apparaten van Microsoft