UniProfs investeert in ICT-ers van de toekomst

 In UniProfs

Op dit moment werkt Tycho (17) bij ons. Hij draait het komende halfjaar fulltime met ons mee. Tycho volgt de opleiding tot netwerkbeheerder aan de ROC in Almere. Op jonge leeftijd bouwde hij al zijn eigen computer.

Nu helpen wij hem in zijn ontwikkeling en zijn frisse blik helpt ons in onze ontwikkeling.

Tycho: “Ik heb het enorm naar mijn zin bij UniProfs. Het is een gezellig en innovatief bedrijf, waardoor ik met alle facetten van het werk kennis maak en me echt een onderdeel van het bedrijf voel. Ik vind het leuk om bij UniProfs de theorie toe te passen in de praktijk en daarnaast met nieuwe dingen bezig te zijn. Nu maak ik bijvoorbeeld pas goed kennis met Azure. Zo leer ik het vak pas echt!”

Stagiaires? Waarom dan?

We vinden het belangrijk om stageplekken te bieden. Niet alleen vanwege de maatschappelijke noodzaak. Wij helpen mensen namelijk graag. Natuurlijk met techniek, bijvoorbeeld door slimme cloudoplossingen te implementeren. Maar als ICT-speler kunnen we met stageplekken ook op een andere manier mensen helpen. Dit doen we met veel passie en plezier zo helpen we Tycho en helpt Tycho ons.

Vandaag de dag is een goede aansluiting tussen opleidingen en bedrijven belangrijker dan ooit. Het is de plek waar theorie en praktijk elkaar ontmoeten. Waar het geleerde kan worden getoetst aan de praktijk. Want je kan niet alles in de schoolbanken leren, al is het alleen maar omdat de ontwikkelingen in de ICT zo snel gaan dat scholen ze eigenlijk niet bij kunnen benen.

Veel voordelen

Met UniProfs spelen we graag die rol. We vinden het enorm belangrijk dat leerlingen ervaring kunnen opdoen in een echte werkomgeving. Het heeft vele voordelen:

  • We zijn er trots op dat we op die manier invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat zeggen we en stralen we uit. We hebben de afgelopen weken al hele fijne en positieve reacties gekregen van de klanten waar hij is geweest!
  • Natuurlijk hebben we ook in de operatie voordeel van onze stagiaires. Ze werken volwaardig mee. Het vraagt wel wat van de aansturing en soms kost het wat meer tijd, maar daarmee ontwikkelen we onszelf ook.
  • Stagiaires helpen ons ook op de lange termijn. Zoals bekend is er in de ICT een schrijnend tekort aan personeel. Stagiaires zijn de medewerkers van de toekomst. Door een goede stageplek te bieden, hopen we de stagiaires enthousiast te maken voor het werk en ons bedrijf. Wie weet worden ze zo enthousiast dat ze uiteindelijk daadwerkelijk onze collega’s worden. Dat zou natuurlijk helemaal top zijn!

Wij gaan Tycho in ieder geval een fantastische en leerzame tijd bezorgen bij UniProfs. Wellicht kom je hem al snel tegen!

Recent Posts
Wees voorbereid! Cybercriminelen slaan hun slag in jouw vakantie.Private channels (eindelijk) beschikbaar voor Microsoft Teams!