We gaan slimme dingen doen! Doe je mee?

 In UniProfs

Kennen jullie Microsoft Inspire? Het is hét jaarlijkse evenement voor Microsoft partners. Van 14 t/m 18 juli vond het evenement weer plaats in Las Vegas. Van over de hele wereld kwamen duizenden Microsoft partners en medewerkers samen om te verbinden, te leren en samen te werken. UniProfs was er daar één van.

Natuurlijk vroegen wij ons vooraf af of we in de digitale wereld nog wel fysiek bij elkaar moeten komen aan de andere kant van de wereld? Ons korte antwoord: Ja. ‘Together, we achieve more’ was niet zomaar gekozen als oneliner van het event. Microsoft Inspire is vijf dagen leren, netwerken en – ja natuurlijk – ook plezier. Tijdens het evenement draaide alles om de digitale transformatie en de manier waarop wij als partner daarmee het succes van klanten kunnen versnellen.

Waarom we daarvoor fysiek bij elkaar moeten komen? Omdat Microsoft de meest dominante speler in de wereld is op dit vlak. Niet Amazon, Google of Alibaba is de bepalende speler op de markt. Dat is Microsoft. Het is inmiddels het duurste bedrijf op de aandelenmarkt. En als dat bedrijf gaat vertellen hoe de wereld eruit ziet en gaat zien, dan moet je erbij zijn. En er staat ons nogal wat te wachten…

De komende jaren zal de Cloud veel ‘intelligenter’ worden gemaakt. Het is een wereldbeeld dat wordt aangedreven door de explosieve groei aan apparaten en de data die ze genereren. Microsoft verwacht dat er tegen 2021 zo’n 25 miljard slimme toestellen met het internet verbonden zijn, die bovendien steeds meer mogelijkheden ontsluiten dankzij krachtigere hardware. De hoeveelheid data die we allemaal persoonlijk verwerken zal alleen maar toenemen, terwijl de apparaten om ons heen meer geïntegreerd worden in ons leven. Ze verdwijnen naar de achtergrond om naadloos op onze behoeften aan te sluiten. Voor bedrijven levert dat ongekende mogelijkheden op. Doordat steeds meer data bij elkaar wordt gebracht, kunnen processen sterk vereenvoudigen en verder geautomatiseerd worden.

Het is de missie van Microsoft ‘To empower every person and organization on the planet to achieve more.’ Het is aan ons als Microsoft partner om die wereldwijde ontwikkeling terug te brengen naar de essentie voor onze klanten. Wij moeten dit concreet en toepasbaar maken. Want Microsoft faciliteert, maar haar partners moeten er de juiste dingen mee doen.

Inspire heeft ons een kijkje in de toekomst gegeven, waarbij Microsoft (en wij als partner dus ook) aan het stuur zitten. Het heeft nieuwe inspiratie en inzichten gegeven. Inspiratie en inzichten die we kunnen vertalen in nieuwe en betere oplossingen voor onze klanten. Allemaal kennis die jou en ons vooruit brengt.

Zullen we samen kijken hoe we slimme dingen voor jouw organisatie kunnen gaan doen? Neem dan gerust contact met ons op!

Recent Posts
WiFi 6, ben jij er al klaar voor?Wees voorbereid! Cybercriminelen slaan hun slag in jouw vakantie.